fredag 20 maj 2011

GBP...

 OBS långt inlägg!!!
Jo, jag har ju kommit på att jag aldrig skrivit ner hur min operation kom sig, hur jag fick den, vilka steg och hur det gått, jag tänkte göra det nu, mest för min egen skull... :)

21 april 2010 gick jag till hälsocentralen för jag hade så grymt ont i armen, kunde inte lyfta den ut från kroppen, framåt och bakåt gick bra, men inte utåt, var rädd att det var nå allvarligt då det kom n'r jag anstängde mig på jobbet, med ett tungt lyft.
Fick konstaterar att det inte var något större fel, var bara en lite sträckning, sen på något konstigt vis började vi prata om att man kan ju få mycket ont på olika ställen av att vara överviktig också, och att det fanns ju bara en lånsiktig lösning på det sa han, en sk. gastric by pass operation, min pappa gjorde en sån för 4 år sedan, så jag visste ju mycket väl vad det var och var redan då väldigt sugen på att göra en då även 2st av mina kompisar gjort en för 1 år sedan, men har väll vart lite feg för att säga till läkaren rakt ut: Jag vill göra en gbp.
Men han skickade då en remiss till kirurgmottagningen för utredning av en sådan operation, fick hem ett brev där det stod att väntetiden var 152 dagar, så det skulle bli 20 sept som jag skulle få komma då typ... :( Kände mig grymt glad att remissen var skickad, men jag har aldrig trott på hela resans gång att jag skulle få op, men det fick jag, men jag säger bara tack Anders för att du skickade remissen.
Tror det var i mitten på Augusti så fick jag en kallelse att jag skulle vara hos Anna Elmered 9 september 2010, skulle ta lite blodprover och sånt några dagar innan.
När jag gick ifrån den träffen så var jag väldigt osäker, det kändes som att jag hade blivit godkänd samtidigt som hon pratade att OM det blir en opeartion, så då lät det ju inte som att det var säkert, men om allt var OK skulle jag ha en operation inom ½ år, det är ju inte lång väntan anser jag när man ändå kan förändra resten av sitt liv. Jag skulle iaf besöka en dietist för att kolla vad man gjort själv för att gå ner i vikt, hur man äter, vad man äter osv. Öron, näsa, hals mottagningen för att kolla mina snakrningar, så jag fick ligga med en snarkmaskin som läste av hur jag sov, andningsuppehåll, vilken sida jag låg på osv. Samt en medicinläkare. Fick kallelse från alla dom, i den ordningen, tyckte det som var lite kul, för alla pratade som att jag hade fått operationen, men läkaren Anna sa ju OM, jag fick inte riktigt grepp om det, snurrade mycket i huvudet, många tankar.
Men jag minns att jag var till medicinläkaren sist, dom sa till och med att dom brukar ta längst tid, jag sitter där hos Rene Klöts som han heter och satt som på nålar, och han säger, så du vill göra en gbp, jag :jaa. Vet du hur en sån går till och vad det innebär) Ja, min pappa gjorde en sådan för några år sedan och 2st av mina kompisar har gjort en sån för typ 1 år sedan. Han lyssnar på mitt hjärta och lungor, fick göra ett EKG innan och det såg jätte bra ut, han säger att jag inte har såå kraftig övervikt att jag skulle få en om jag sökte en då, men att dom går alltid på inskrivsvikten, alla - kilon efter det är bara bra anser dom, vi pratar om lite blodprovs svar och han säger att jag har lite högt blodsocker och kolesterol, jag hade tydligen aldrig klarat av en till graviditet utan att få diabetes, hade nog fått det ändå inom 3-5år, men sen säger han det jag suttit och väntat på länge: Jaa, då skall väll inte jag hindra dig, jag rekomenderar dig att köpa hem en massa modifast, för dom har nästan ingen väntetid på dessa operationer nu.
Jag skulle då vänta på att få kallelse om vilken tid jag hade fått operation osv, jag hann inte köpa hem så mycket modifast från nätet innan jag skulle börja med "fastan", vill säga ingenting alls, sen typ 1 vecka senare ringer Monica gbp sköterskan 22 mars och frågar om jag vill ha en operations tid den 6 april 2011, ja tack jätte gärna sa jag, jag gick på moln resten av den dagen, men insåg snabbt att jag måsta börja med soppor (fastan) dagen efter plus att jag skulle sluta röka då jag sa till mig själv hela tiden att har jag inte slutat röka gör jag det när jag får optid, sagt och gjort, så fick det bli, började med "fastan" och slutade röka samma dag 23 mars 2011, sen den 6 april 2011 så opererades jag. Hade det inte varit för att jag visste att jag skulle få en operation hade jag aldrig klarat av fastan och rökstoppet, men man hade ju ett mål.
Efter op vart det 2 veckor flytande, sen 4 veckor purékost (mjukmat/barnmat/lätt smulad), för att sedan få äta allt, fast väldigt små mängder och ofta då. Flytkosten tyckte jag till en början gick bra, men dom sista dagarna innan åter besöket hos dietisten så kväljdes jag varje gång jag tänkte på varm puread soppa, det enda jag fick i mig var mjölk, fil, yoghurt och proviva. Purékosten har gåt rätt så bra, började med "fast" föda lite tidigare, men tuggade det som puree i munnen, men jag har än idag VÄLDIGT svårt att äta Godingar (varmkorv), det är INTE gott när man sitter och tuggar och tuggar, men i övrigt har allt gått bra.
Jag kan idag äta allt vad jag vet, iaf allt jag testat än så länge, jag hade svårt för pytt i panna förra veckan tror jag det var, provade det idag igen och gick jätte bra, det jag fortfarande kan tycka är jobbigt är att när jag blir törstig så har jag svårt att släcka den då jag kan få i mig så lite vätska åt gången, men då tycker jag att vattenmelon är ett perfekt mellis, släcker törsten jätte bra samtidigt som det mättar magen... :)
Jag är såå glad över detta, att jag har fått förändra mitt liv, jag kommer alltid vara tacksam för det. Dom som får möjlighet att göra det och känner att dom vill, gör det i såfall för er egen skull, det är ingen dans på rosor kan jag säga. Jag tycker jag fortfarande är lika stor som innan, men när jag kollar på bilderna och mäter och väger mig så ser jag att det är skillnad, men ser inte den skilnaden i spegeln, idag efter middagen vägde jag 103kg, alltså snart under 100kg vilket är mitt först mål, sen vill jag gärna ner till 75kg, men har 80kg som mål, här får även ni se skillnaden. Sist jag mätte mig hade jag minskat 11cm i midjan, det säger en del det... :)
Har ni frågor eller funderingar om något så fråga, jag svara om jag kan.

Sundsvall...

Igår var jag och min Felicia iväg till Sundsvall med Linda och hennes Felicia, vi hade toppen kul,men kan inte förvänta sig så mycket annat heller med dessa underbara brudar...

Först vart det en fika på Ikea när vi kom, sen åtog vi oss Birsta city, där det var en hel del shopping, sen var det dax för lunch vilket vi tog på Ikea, för att sedan åka till Himlabadet och bada i 4½timme, helt underbart, hur trött som hellst, sista svängen vi skulle ta i "däckrutchkanan" så sa Linda nå kul och börja skratta, men jag sa åt henne att jag kunde inte skratta och gå samtidigt, var för trött för det, såå kul hade jag det iaf, du är toppen Linda ♥ dig... Efter badet vart det Max på vägen hem, väl hemma var man bra mör, men hade en oförglömligt rolig dag som alltid... :)

 Min och Linad's Felicia...
 Brudarna bus i likadan tröja från cubus (inhandlades denna dag), standard frasen var, jag heter Felicia, hon heter också Felicia, jag är 4år, hon är 5år... :) Sötnosar... ♥

 Felicia fick en regnkappa och regnhatt från polarn och pyret, skickade även efter ett par stövlar i samma mönster, för dom fanns inte i hennes storlek där... :( Så vi väntar ivrigt på posten... :)

 Polarn tröja från pop, ÄLSKAR deras kläder.

 Björntröjan som Felicia säger, från H&M, bara 49:-, det är ju ingenting...

 En rosa klänning med vita prickar, svårt att se då det blev blåaktig bild när jag knäppte, men också 49:- från H&M, Lindas Felicia fick en likadan... :)

 Strumpor från pop, dom har nog världens bästa strumpor till barn, Felicia älskar dom, får hon välja så väljer hon dom på en gång, så klart vi måsta köpa några fler par.

Två trötta men frächa brudar när vi kom hem.. :)

Tack så JÄTTE mycket Linda & Felicia för att ni gjorde våran dag så bra...